hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah

puzzles

hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah nabi saw dan pengulangannya di akhir zaman-rahsia no 1 dan 9-kaitan imam mahdi dan helang-misteri tabut dan persoalan2 berkaitannya-melayu dan kekuatannya-nabi Nuh as-Raja Ahmad-teori relatif-penciptaan manusia-rahsia bismillah-philosophy of lotus in buddhism-mawar sbg lambang kesufian-matrix dari kacamata sufi-nursyahadah-teknologi pembangkitan memori dari al Quran-Rasulullah saw sbg manusia fitrah-nurunnur-formula sabar-formula ikhlas-makna,puji dan taat-lirik2 best-riba' dan kaitannya dgn dajjal-riba' sebagai penghapus ikhlas-titik kebangkitan akhir zaman,strategi kebangkitan~~~~~~

Thursday, 27 October 2011

Bertafakurlah selayaknya seorang budak kecil...

Salam buat semua bloggers...


Tak kisahlah anda seorang pembaca blog, penulis blog, pengcopy paste blog atau siapa saja di luar sana. Apapun style penulisan, tujuan penulisan samada berbentuk diary oriented, hiburan, ilmiah, resipi, perniagaan, harus diakui kita semua berada dalam medan ledakan luahan rasa hidup, impian, idealogi masing-masing.

Di sini kami juga turut berenang dalam lautan blogs. Namun, apa beza semua ni?
Kita punya akal untuk menapis. Lebih baik jika kita cari dan punya ilmu, punya iman yang sentiasa merendah diri dan bersedia untuk diperbaiki lalu ledakan maklumat di internet, atau apa2 media pun, kita mampu menapis dengan baik.

Yang sebenarnya, ada terkesan dan tertinggal berbaki dalam diri kita.
Kami mengikuti karya blog Mistisfiles, penggalian Usul Melayu, Persamaan manusia, Pergerakan gelombang keadaan, Pemberitahuan tentang masa depan melalui wahyu, apa yang berlaku sekarang, apa langkah dan shield atau pelindung yang kita ada untuk menyelamatkan diri dalam hiruk pikuk aura gelombang persekitaran yang tak kelihatan tapi dirasai.

Di sini, kami ingin membuat penyatuan, pengharmonian dalam pertembungan karektor manusia, pendirian, idealogi, cara dan apa yang tersenarai. Kita perlu melihat gambaran yang jelas. Yang sebenar-benarnya. Mari kita susun batu-batu besar dalm balang bersama, di mana pasir dan batuan kecil pasti akan ada tempatnya nanti. Mari kita kukuhkan akar tujang yang tak akan tercabut walau badai besar datang.

Itulah dia Ilmu Tauhid. Yang mana kalau ditimbang langit, bumi dan seisinya pasti akan lebih berat kalimah La ilaha illallah..

Mohon doa dari yang lain. Biar gelombang doa yang terkumpul itu akan dibawa naik ke atas menjadi satu bola aura hebat yang tak terkalahkan. Demi menegakkan kebenaran dan keselamatan umat sejagat.

Sesungguhnya La ikraha fiddiin...Qadtabayyana Rusydu minal-Ghay...
Tiada paksaan dalam beragama. Telah Jelas kebenaran itu dari kepalsuan.
Maka bukalah mata hati kita.

D. Hada.

No comments: