hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah

puzzles

hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah nabi saw dan pengulangannya di akhir zaman-rahsia no 1 dan 9-kaitan imam mahdi dan helang-misteri tabut dan persoalan2 berkaitannya-melayu dan kekuatannya-nabi Nuh as-Raja Ahmad-teori relatif-penciptaan manusia-rahsia bismillah-philosophy of lotus in buddhism-mawar sbg lambang kesufian-matrix dari kacamata sufi-nursyahadah-teknologi pembangkitan memori dari al Quran-Rasulullah saw sbg manusia fitrah-nurunnur-formula sabar-formula ikhlas-makna,puji dan taat-lirik2 best-riba' dan kaitannya dgn dajjal-riba' sebagai penghapus ikhlas-titik kebangkitan akhir zaman,strategi kebangkitan~~~~~~

Sunday, 9 October 2011

Innalillah Wa inna ilaihi raajiuun...

Barangsiapa yang mengenali dirinya maka dia mengenali Penciptanya.

Sudah terkod dalam diri manusia fitrah jiwa untuk mencari siapa yang menciptanya. Asal usul kejadiannya. Ke mana arah tujunya. Untuk apa kehadirannya di atas muka bumi ini. Terdapat pelbagai pendekatan yang manusia secara amnya gunakan untuk mengenali diri mereka. Kami akan mencuba pelbagai pendekatan ilmu untuk kita bersama-sama mencari pengertian kewujudan kita sebagai Insan.

Dengan niat agar usaha ini membawa kita kembali pada Pencipta kita sebelum kita benar-benar kembali ke pangkuanNya.

Kita bawakan kepada anda Ilmu Mengenal Diri (IMD) melalui pelbagai siri di bawah beberapa topik mudah-mudahan pengertiannya lebih menyeluruh dan semoga ilmu ini membawa manfaat kepada kita semua dan kami juga berdoa agar jiwa-jiwa terseru untuk berjuang dalam kebangkitan Islam akhir zaman.
Di antara topik-topik yang akan dibawakan kepada anda:
IMD - Martabat Tujuh
IMD - Fitrah manusia
IMD - 'Abd dan Khalifah
IMD - Tanah
IMD - Nafs,'Aql,Qalb dan Ruh
IMD - Alam Mikro dan Alam Makro
IMD - Perwarisan Memori, Doa, Gen, Sifat... Deja Vu?
IMD - TBA

Nantikan...

No comments: