hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah

puzzles

hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah nabi saw dan pengulangannya di akhir zaman-rahsia no 1 dan 9-kaitan imam mahdi dan helang-misteri tabut dan persoalan2 berkaitannya-melayu dan kekuatannya-nabi Nuh as-Raja Ahmad-teori relatif-penciptaan manusia-rahsia bismillah-philosophy of lotus in buddhism-mawar sbg lambang kesufian-matrix dari kacamata sufi-nursyahadah-teknologi pembangkitan memori dari al Quran-Rasulullah saw sbg manusia fitrah-nurunnur-formula sabar-formula ikhlas-makna,puji dan taat-lirik2 best-riba' dan kaitannya dgn dajjal-riba' sebagai penghapus ikhlas-titik kebangkitan akhir zaman,strategi kebangkitan~~~~~~

Monday, 27 February 2012

Lagu-lagu tradisional? jom kongsi...!~~mari kita sambung getaran yang mereka takuti itu...

salam semua...

selawat dan salam buat Rasulullah saw serta sesiapa yang sejalan dengan baginda saw...


post kali ni tiada apa2 pun cuma rasa nak menyampaikan link2 video lagu2 tradisional...sambungan post sebelum ini masih dalam pembikinan,insyaAllah,doakan saya dipermudah...

sama2 kita kutip getaran2 yang ada di dalam lagu2 tradisional yang saya link kan...serap dalam2...darah kita adalah darah Melayu,jadi segala yang ada kaitan dengan Melayu,pasti terkesan ke dalam diri kita,insyaAllah...Kita sebenarnya letih mendengar lagu2 yang kosong...yang mendendangkan kesedihan dan kehampaan hidup zaman kini..kita mahukan rasa lama,jiwa lama,yang lebih teguh jiwanya,kuat syahadahnya,padat makrifahnya,harmoni rasa jiwanya...

banyak getaran2 orang lama yang hampir pupus dimasa kini,sama2 kita dengari dan hayati...semoga getaran yang baik itu bersambung kepada waris yang berhak...mudah-mudahan...

Bagi sesiapa yang ada cadangan lagu2 lama dan tradisional untuk kita semua dengar dan hayati,silakan berkongsi...kita sama2 cipta kesatuan rasa...setiap satu lagu yang saya berikan itu ada getaran2 yang berbeza...

Searah menyusun gerak (Hai gerak)
Gerak tari gerak sejambak (Gerak tari bergerak)
Sungguh indah seni pusaka
Bagai wajah penyeri rupa
Tersurat bicara rahsia
-lirik lagu Dondang Dendang,S.Nurhaliza ft Noraniza Idris-

ps: Orang Melayu ni kalau naik syeikh lain macam sikit...:)

-Annur-




14 comments:

tembakul said...

Maafkn aku teman..trpaksa ku tgl kn sementara bkn marah atau merajuk tp urusan penting..anda sihat puan hada,cik nurrun..jiwa msih lara? Jgn risau sy akn bntu anda yg semampu sy..kita hasil suatu arca di blog ini bkn replika...cewah serius plak dah..pe kabr? Sunyi x tmbkl xda.? Tu ler..dia kacak xcaya...maaf skali lg untk anda brdua...isk..isk..isk

Nurun Nur 9111 said...

salam tembakul..

ewah2...tembakul da bersuara nampaknya...bagusla sudi jenguk kami kat sini...:)

-Annur-

Nurun Nur 9111 said...

salam,

anda semua percaya tak pada telepati?kita berhubung antara satu sama lain dengan menggunakan minda...tanpa telefon atau apapun juga gajet moden zaman kini?

ps: ada sesiapa pernah try tak?

-Annur-

tembakul said...

Telepati eh...puan hada pnjm cermin mata jap..spek sy hilang..awk brdua ni btol2 mengkopiuskan sy..tp sy kenal anda..akak lbih lembut brbanding adik yg slim tu..kiut? Jap pikir...jgn risau sy tau beliau tu dimana..ia pasti dtg smula...pnjm jap crmin mata to nk naip xnmpk ni... Jiwa lara tu mana? Org xda cari dh ada bz pulak...

Nurun Nur 9111 said...

salam semua,
saya percaya jika kita ingat pada seseorang,getaran ingatan tu akan sampai juga pada dia,tapi tak tahu bila...saya da penah try aritu,tak sangka memang orang tu ingat...haha

-Annur-

Nurun Nur 9111 said...

kiri duri kananpun berduri,arah mana ke mana hendak hamba melangkah,nasib diri begini nasib diri,rela hamba terima walaupun jiwa parah...

-Annur-

Nurun Nur 9111 said...

salam,
pernah tak anda semua rasa berhubung dengan seseorang,tapi dari jauh...semenjak dari tadi rasa tu kuat,dan sekarang da semakin ok...hujan pulak da berenti...lega rasanya...hmmm...

eh,agak2 ada tak orang faham apa yang aku merepekkan ni?hm...ntahla...hanya si pelik memahami si pelik...

-Annur-

Nurun Nur 9111 said...

ya...kakak lebih lemah gemalai bak puteri menari tarian tradisional...

Tapi kakak bermata celik tanpa kacamata. Adik ye berkacamata..

D.Hada

Nurun Nur 9111 said...

Abu Bakar....

='(

D.Hada

Nurun Nur 9111 said...

salam semua,
hehe,bila cerita pasal cermin mata,tiap2 hari sy asik meraba cari spek,sbb suka letak sepah2...time mencari pulak tak pakai spek,hmm,faham2 jela...

letih da asik bergantung dgn spek,tapi tak pakai tak nampak pulak...tak gitu dato'seri tembakul?

ps:im ok now,aritu jer otak wEng sekejap..tiba2 hilang sesuatu,jadi blurrr...

-Annur-

dato seri tembakul said...

Auww malu i..u pgl dato seri...itu di pgl jalinan sukma..terasa megenali dan memahami..walaupun pelik tp itu lah kuasa yg maha esa...dan sni terasa si pelik sna rasa gembira..xgtu puan hada? Jgn marah...

Nurun Nur 9111 said...

kembali semula aku rupanya ke alam nyata setelah berkhayal seharian...
saudara purba,kesana sini mencari jiwa lara,da dijumpa ke belum?ke sendiri yang lara?bz tak sudah...org xda cr,da ada bz pulak.

-Annur-

Nurun Nur 9111 said...

sebuah cerita lama terulang semula,membangkit memori membangkit emosi,sumpah dahulunya kini datang menuntut,janji setia datang menyembah,kau pergi dulu ku datang kemudian,untuk sebuah misi akhir zaman,tapi sebaliknya aku datang menuntut janji dahulu,yang kau ukir disatu lembah abadi...

-Annur-

Naim Fahmi said...

:D