hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah

puzzles

hud-seroja-esa-budi bahasa-akhlak-ikhlas-raja segala unsur-imam mahdi-panji hitam-bani tamim-sirah nabi saw dan pengulangannya di akhir zaman-rahsia no 1 dan 9-kaitan imam mahdi dan helang-misteri tabut dan persoalan2 berkaitannya-melayu dan kekuatannya-nabi Nuh as-Raja Ahmad-teori relatif-penciptaan manusia-rahsia bismillah-philosophy of lotus in buddhism-mawar sbg lambang kesufian-matrix dari kacamata sufi-nursyahadah-teknologi pembangkitan memori dari al Quran-Rasulullah saw sbg manusia fitrah-nurunnur-formula sabar-formula ikhlas-makna,puji dan taat-lirik2 best-riba' dan kaitannya dgn dajjal-riba' sebagai penghapus ikhlas-titik kebangkitan akhir zaman,strategi kebangkitan~~~~~~

Friday, 16 September 2011

" tak nak tawakal?..."

Terasa meresap dalam diri..

Sebelum itu, hati ini risau sebelum memulakan perjalanan. Risau apa yang ada di perjalanan nanti. Risau apa yang akan terjadi. Risau siapa dan apa yang akan terkesan nanti.

Di saat hati risau, seseorang yang akan menyertai perjalananku bertanya kepadaku, "..awak tak nak tawakal?''...

Seperti ruh yang ditiup dalam diri. Lalu ku terbangkan pengharapanku dan berserah kepadaNya. Mudah-mudahan taqdir buruk yang sepatutnya turun ditapis dengan pengkabulan doa dan rasa kasihan dan sayangNya lalu bertukar menjadi taqdir yang baik.

"..tak nak tawakal?..."

No comments: